This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Sunday, October 9, 2011

Laman Web Iklan Percuma, Perlukah Anda?

Iklan percuma ataupun laman web yang dibuat khas untuk menyiarkan iklan secara percuma dan berbayar ini betulkah dapat mencapai target kita yang beriklan?

Kebanyakan laman-laman web iklan ini mempunyai trafik yang tinggi. Adakah trafik tinggi itu datang dari target pengunjung/pencari maklumat atau datang dari pengiklan/pencari iklan percuma yang ingin mengiklankan produk mereka?
Jika ianya datang dari target pengunjung, maka ianya boleh dijadikan tempat beriklan.

Iklan jenis mana lebih mencapai target, adakah iklan banner ataupun bertulis/teks?

Untuk laman-laman web iklan percuma/murah ini saya lebih suka pada iklan teks kerana kita boleh target kepada 'keyword' yang sesuai agar lebih mudah dijumpai oleh ejen carian seperti google dan sebagainya.Ia berbeza dengan iklan di blog kerana ia sudah mencapai target mereka maka iklan banner lebih sesuai.

Jika anda pencari ruangan iklan percuma, pastikan iklan teks boleh dicapai olen ejen carian spt google bagi memastikan akan mencapai target anda.
Ini hanyalah perkongsian dan pendapat penulis semata-mata, pembaca dialu-alukan untuk memberi pendapat ataupun masing-masing yang berkaitan.

Monday, August 22, 2011

tingkatkan pengunjung ke blog kita

semalam, aku meronda2 selongkar dunia maya ni dengan niat nak dapatkan pengetahuan pasal selok belok kaki blog ni...satu demi satu website aku masuk dan aku  bace entry2 diorg dengan kusyuknya...dari situ baru aku sedar betapa kecilnya blogger macam aku ni dan betapa ceteknya ilmu aku dalam dalam dunia maya ni...macamana nak tingkatkan pengunjung ke blog kita?

selama ni aku cuma tahu cara senang nak tarik traffic dengan blogwalking...memang salah satu caranya dengan blogwalking dan cara itu kita akan dapat pembaca kebanyakan dari kalangan blogger mcm kita..yang perlu kita ambil tahu, btul ke diorang baca sbb suka dgn entry2 kita tulis atau sekadar nak berkawan dan amik ati kawan2 yang melawat blog die...tak jadi masalah sebab kita masing2 cari makan, dan benda2 mcm ni mmg sangat diperlukan dan boleh beri kita semangat berblog...tapi lebih semangat lagi jika kita mampu tarik lebih ramai pengunjung yang datang untuk dapatkan sumber yang bermanfaat "bagi dia" dan baca entry kita dengan seikhlasnya....

aku mengaku, aku buat blog ni pun nakkan ada hasilnya...bukan hanya tulis saje2 buang masa...malah bukan aku je, blh dikatakan mejoriti blogger nakkan usahanya membuahkan hasil dari pelbagai bentuk brgantung pada individu itu sendiri...cuma kita nak cari cara yang betul untuk capai semua tu..aku cuma nak sampaikan sekadar ape yang aku tahu...sedikit demi sedikit aku cuba belajar, tapi untuk sampai ke puncak bukannye senang, ia ambil masa yang lama...apa yang perlu, cubalah sampaikan sesuatu yang boleh beri manfaat, bukan hanya pada kita tapi untuk dikongsi bersama...jadi, smpaikan sesuatu yang bermanfaat dan teruskan blogwalking..:)

aku harap ape yang aku cuba nak sampaikan ni boleh beri manfaat... sape la sangat aku, hanya seorang blogger setahun jagung yang kuat berangan.:) ape yang salah, sila perbetulkan...aku trima ape je jenis cara pandangan dan pendapat korang sume...

Saturday, August 20, 2011

salam perkenalan semua blogger

salam perkenalan semua blogger...entry kali ni bukan berunsur info, tp cma nk perkenalkan diri..masing2 selalu berkunjung, tapi masih belum mengenali lebih dekat... hari ni aku akan perkenalkan diri aku secara rasmi disini..:)diharap dapat tunjuk ajar dari rakan2 semua...

aku orang jerteh, terengganu..seorang yang simple dan sporting..:)hihi penuntut kolej islam sains dan teknologi di kelantan...sedang buat diploma juruteknologi makmal perubatan [MLT] yang sekarang ni menunggu masuk sem 6(last sem)...nama tz[untuk nama singkatan aku" tuan zul"], dan "mlt" iaitu jurusan makmal perubatan..brsama aku, ade 2 orang rakan seperjuangan, juga seorang blogger, dan satu kelas dengan aku antrnye jerul dan una..

aku seorang pendatang baru nak berjinak2 dengan dunia blogger ni...walaupun dah hampir setahun lebih aku buat blog, tp baru je bulan puase ni nak bergiat aktif...sekarang  ade la  2,3 orang blogger yang makin akrab dengan aku...rakan2 lain dalam follower dan rakan2 seperjuangan  yang sudi berkunjung ke sini...korang semua adalah nadi aku....sebagai orang baru, aku mula belajar untuk mudah terima ape sahaja teguran dan pandangan rakan2 blogger..

aku makin seronok dalam berblog sbb dari sini aku dapat ramai kawan, kwan yang selalu bagi support setiap masa...trima kasih semua.:) skang  dah kenal aku kn?? jom berkawan!! Opsss,satu lagi, aku selalu mengganas berblogwalking pada tengah2 malam...huhu

footerwidget2

footerwidget1

footerwidget4

Awan Putih - Punk Rock Jalanan .mp3
Found at bee mp3 search engine

footerwidget3

Kit Mudah Menjana Pendapatan Pantas!
?max-results=10">Content right'); document.write("?max-results="+numposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts\"><\/script>");
Powered by Blogger.