This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Monday, August 22, 2011

tingkatkan pengunjung ke blog kita

semalam, aku meronda2 selongkar dunia maya ni dengan niat nak dapatkan pengetahuan pasal selok belok kaki blog ni...satu demi satu website aku masuk dan aku  bace entry2 diorg dengan kusyuknya...dari situ baru aku sedar betapa kecilnya blogger macam aku ni dan betapa ceteknya ilmu aku dalam dalam dunia maya ni...macamana nak tingkatkan pengunjung ke blog kita?

selama ni aku cuma tahu cara senang nak tarik traffic dengan blogwalking...memang salah satu caranya dengan blogwalking dan cara itu kita akan dapat pembaca kebanyakan dari kalangan blogger mcm kita..yang perlu kita ambil tahu, btul ke diorang baca sbb suka dgn entry2 kita tulis atau sekadar nak berkawan dan amik ati kawan2 yang melawat blog die...tak jadi masalah sebab kita masing2 cari makan, dan benda2 mcm ni mmg sangat diperlukan dan boleh beri kita semangat berblog...tapi lebih semangat lagi jika kita mampu tarik lebih ramai pengunjung yang datang untuk dapatkan sumber yang bermanfaat "bagi dia" dan baca entry kita dengan seikhlasnya....

aku mengaku, aku buat blog ni pun nakkan ada hasilnya...bukan hanya tulis saje2 buang masa...malah bukan aku je, blh dikatakan mejoriti blogger nakkan usahanya membuahkan hasil dari pelbagai bentuk brgantung pada individu itu sendiri...cuma kita nak cari cara yang betul untuk capai semua tu..aku cuma nak sampaikan sekadar ape yang aku tahu...sedikit demi sedikit aku cuba belajar, tapi untuk sampai ke puncak bukannye senang, ia ambil masa yang lama...apa yang perlu, cubalah sampaikan sesuatu yang boleh beri manfaat, bukan hanya pada kita tapi untuk dikongsi bersama...jadi, smpaikan sesuatu yang bermanfaat dan teruskan blogwalking..:)

aku harap ape yang aku cuba nak sampaikan ni boleh beri manfaat... sape la sangat aku, hanya seorang blogger setahun jagung yang kuat berangan.:) ape yang salah, sila perbetulkan...aku trima ape je jenis cara pandangan dan pendapat korang sume...

Saturday, August 20, 2011

salam perkenalan semua blogger

salam perkenalan semua blogger...entry kali ni bukan berunsur info, tp cma nk perkenalkan diri..masing2 selalu berkunjung, tapi masih belum mengenali lebih dekat... hari ni aku akan perkenalkan diri aku secara rasmi disini..:)diharap dapat tunjuk ajar dari rakan2 semua...

aku orang jerteh, terengganu..seorang yang simple dan sporting..:)hihi penuntut kolej islam sains dan teknologi di kelantan...sedang buat diploma juruteknologi makmal perubatan [MLT] yang sekarang ni menunggu masuk sem 6(last sem)...nama tz[untuk nama singkatan aku" tuan zul"], dan "mlt" iaitu jurusan makmal perubatan..brsama aku, ade 2 orang rakan seperjuangan, juga seorang blogger, dan satu kelas dengan aku antrnye jerul dan una..

aku seorang pendatang baru nak berjinak2 dengan dunia blogger ni...walaupun dah hampir setahun lebih aku buat blog, tp baru je bulan puase ni nak bergiat aktif...sekarang  ade la  2,3 orang blogger yang makin akrab dengan aku...rakan2 lain dalam follower dan rakan2 seperjuangan  yang sudi berkunjung ke sini...korang semua adalah nadi aku....sebagai orang baru, aku mula belajar untuk mudah terima ape sahaja teguran dan pandangan rakan2 blogger..

aku makin seronok dalam berblog sbb dari sini aku dapat ramai kawan, kwan yang selalu bagi support setiap masa...trima kasih semua.:) skang  dah kenal aku kn?? jom berkawan!! Opsss,satu lagi, aku selalu mengganas berblogwalking pada tengah2 malam...huhu

Thursday, August 18, 2011

cara mudah tukar template blogspot

hari ni cuma nak kongsi cara mudah tukar template blogspot ni...harap2 mudah korang nak faham..yang belom tahu dan ingin cuba, blh la cuba..tp kalo yang dah tahu, segala silap dan salah atau sebarang tambahan, blh la comment2 ye...sori kalau dengar mcm kasar dengan penggunaan "aku" dalam semua entry yang aku tulis...dah terbiase, lagipun mcm ni korang blh tahu yang aku ni jenis sporting, bukan skema...hihihi

entry ni panjang sikit, sbb tu aku kerat...aku akan cerita dari A sampai Z beserta gambar...memang senang nak buat walaupn ade cara yang lebih detail, tapi secara ringkas dan senang nak faham, ikut je cara ni satu persatu...fahamkan sampai habis dulu sebelum mula ye, untuk keselamatan anda..:)

bermula dengan step 1....
download theme blogspot yang sesuai kat mane2 website yang bagi theme percuma..sini pun blh....selesai download, akan dapat dalam bentuk zip...korang kena extract untuk dapatkan file dalam bentuk xml...nak senang, file tu korang letak siap2 dekat dextop, nnti senang nak cari.....

Tuesday, August 16, 2011

ape kekurangan blogspot ?

ape kekurangan blogspot pada pandangan korang ?..bkn ape, rmai skang ni yang dah bertukar arah menggunakan wordpress atas nama domain sndri...aku pn tak brape pndai dan tak brape fham sangat..tapi diorang rmai yang syorkan aku untuk bertukar kepada wordpress dengan domain sendiri...tapi nak kna bli domain dan hosting skali, aku tak reti sgt la pasal bnda2 ni...kalo nak bralih kpd wordpress kna bnyak blajar lagi, dgn blogspot ni kita dah biasa, jadi senang nak buat ape2..

cuma diorang cakap, kita di blogspot ni hanya menumpang dan bila2 masa je diorang blh halau or buat ape2 perubahan ikut suka...kalo ade domain sendiri kita bebas dah...lepas tu, blogspot kan ade gak time2 tak blh nak sign in...kadang2 kjap je dan kadang2 lama gak mslah tu brlaku..jadi sukar kita nak update...bagi aku cma yang tu je masalah die, dan kalo setakat tu je takde la masalah sangat sbb bnda ni cma kadang2...dan aku skang ni pn selesa dengan blogspot....korang rase kan, adakah kemungkinan yang suatu mase nanti blogspot ditutup..?

kalo nak beralih banyak kna pikir, kena mula dari awal lagi...atau mula dari sekarang..patut ke??:( tak nak!

Sunday, August 14, 2011

final piala dunia 2011, lee chong wei tewas ditangan lin dan


tekanan!!impian bertukar mmpi ngeri...tak sangka lee chong wei blh kalah lagi...tension gila rase, selama ni tak penah menang piala dunia..ingatkan akan menang buat julung kalinya tp rpanya tak dapat jugak...:( sluruh rakyat malaysia mesti kecewa dengan kekalahan ni...sbb kalah kali ni sgt tipis, kalah pun dah set ke-3...lin dan dah menang 4 kali piala dunia tp lee chong wei tak penah merasa...nmpak jelas2 kecewa pada wjah chong wei..

ape pn, tak dapat dinafikan lagi kehebatan lin dan yang sememangnya sukar untuk dikalahkan dari dulu lagi...dah jadi adat sesuatu permainan, mesti ada menang dan kalah....syabas lee chong wei krna mampu bertahan sehingga final walaupun tak dapat juarai untuk kali ni....tak blh kita nak salahkn chong wei sbb die dh buat yang terbaik untuk malaysia...kalah dalam final piala dunia 2011 bkn kalah tuk selamanya, chong wei tetap juara dimata kita...


peminat mmg kecewa krna malaysia kalah tp chong wei lagi kecewa tak dapat hadiahkan kejuaraan kpada peminat...ape pn, kta kna bg semangat pada chong wei utuk terus brusaha dimusim akan datang...

footerwidget2

footerwidget1

footerwidget4

Awan Putih - Punk Rock Jalanan .mp3
Found at bee mp3 search engine

footerwidget3

Kit Mudah Menjana Pendapatan Pantas!
?max-results=10">Content right'); document.write("?max-results="+numposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts\"><\/script>");
Powered by Blogger.