Tuesday, August 16, 2011

ape kekurangan blogspot ?

ape kekurangan blogspot pada pandangan korang ?..bkn ape, rmai skang ni yang dah bertukar arah menggunakan wordpress atas nama domain sndri...aku pn tak brape pndai dan tak brape fham sangat..tapi diorang rmai yang syorkan aku untuk bertukar kepada wordpress dengan domain sendiri...tapi nak kna bli domain dan hosting skali, aku tak reti sgt la pasal bnda2 ni...kalo nak bralih kpd wordpress kna bnyak blajar lagi, dgn blogspot ni kita dah biasa, jadi senang nak buat ape2..

cuma diorang cakap, kita di blogspot ni hanya menumpang dan bila2 masa je diorang blh halau or buat ape2 perubahan ikut suka...kalo ade domain sendiri kita bebas dah...lepas tu, blogspot kan ade gak time2 tak blh nak sign in...kadang2 kjap je dan kadang2 lama gak mslah tu brlaku..jadi sukar kita nak update...bagi aku cma yang tu je masalah die, dan kalo setakat tu je takde la masalah sangat sbb bnda ni cma kadang2...dan aku skang ni pn selesa dengan blogspot....korang rase kan, adakah kemungkinan yang suatu mase nanti blogspot ditutup..?

kalo nak beralih banyak kna pikir, kena mula dari awal lagi...atau mula dari sekarang..patut ke??:( tak nak!

Reactions:

42 comments:

saya pon dah terbiasa dengan blogspot. yg len tak reti la. huhu

a'a, blogspot tak best kn...senang nk setting..

ikut keselesaan masing2 ler dik

Betul, saya setuju!
Saya memang dah selesa sangat dengan blogspot. Memang ramai kawan yang tukar g wordpess la apa lah. Tapi ramai jugak yang pakai blogspot. Lagipun blogspot senang. Memang oklah. Betul, setakat masalah tak boleh sign in tu, memang tak dak apa sangat. So, tak payah tukar. Biarlah kalau ramai orang suruh tukar and ramai yang pakai wordpess/domain sniri. Biarkan, yang penting kita selesa dengan apa yang kita guna sekarang. Saya yakin blogspot takkan ditutup. Sangat yakin! =DD

urmmmm..pndapat yang bernas..tq kwan!:) harap2 mcm tu laa kn....

blogspot ni cm mesra alam. wordpress??
x pnah gune. ngeee

hehe aku ms lpsn spm dlu. jd mcm ni gak kekeliruan antara blogspot dgn WP. aku pnh cuba Wp tapi x mahir bab coding ea. mcm susah je. huhu so aku kembali kepada blogspot smpai la skng walauu aku suke tuka2 url . tehehhe soo still je la ngn blogspot yang mesra pengguna ! :D

a'a mesra alam..sbb senang yang guna kan...

bagi saya wordpress lagi senang..kita cuma install plugin..blogspot kita kena setting html dan sbgnya..tapi saya masih guna blogger..Pesanan bagi dari saya,kalau korang nak jadi 24h blogger atau serious blogger bertukar lah ke WP kerana hosting yang kita gunakan tu dapat simpan gambar dan lain2 entri yang lama.sllunya bila entri tu mencecah setahun,gambar dalam entri tersebut tak dapat read..:)

Ahmad Uzair,btul ke.? tp mcmne?nti kna fkir balik laa...byk lagi aku kna bljr dgn senior2 mcm korg...

aku x tahu apa apa . hahaha

jerul, tak thu xpe,kita same2 blajar dgn senior2..diorang lbih tahu...

sy pon x reti pasaiwpress @ domain ni..apa2 pon sy suka bspot..dh biasa kot

hahaha...>_< samo la kiter kan kan..ntah la kadang kala ase malas lak nak tukar kan..jom terjah blog saye ... follow sini ngan snang aty... xmo jdik silent readers la.. :D thanks sudi tggal jejak erk............

ehm tak jugak. blog aku y lama dr thn 2008 semua content msh ade je. dah lama aku x log in blog tu sbb lupa password. tp url msh ingat. tehehe

thanks sume..komen korang ni pnting sangat, blh jdi sbgai pnduan blogger2 len gk...

erm..ifa ok je gne blogspot..so xterfikir pun nk tkr ke apa nie..haha..kalu bab domain n hosting tue..kalu ada dpt byk earning dr blog ok je..hihi

urmmm..xpe, kta blh try lau nk thu...nti kongsi2 la pndngan...

selesa dgn blogspot dari wordpress..:)

sme la, blogspot senang nak fham...

pakai blogspot jer..wordpress x penah guna... blogspot ditutup x taw ler..tapi mesti ler dia kasi backup semua content sblom nk tutup..keberangkalian nk tutup mmg rendah sbb setiap kali kita login blogger diorg dpt duit..

btu gk kn,sbb ranking blogspot ke-5 dunia...xkn mudah2 nk ttup..thankss sume

bagi pandangan saya, pengguna domain dan housting wordpress adalah orang yang serius untuk main SEO. sebab wordpress mesra SEO berbanding blogspot. huhu. kebanyakan pengguna wordpress lebih bnyak posting tentang info2 dan news. sama seperti saya dan kawan2 saya yang lain. tapi blogspot pun best jugak.. Terbaikk! :)

Kenapa nak guna wordpress ?

Kalau nak belajar , sesuatu yang bagus . Tapi kalau sebab nak ikut orang . Takut menyesal .

Susah ke wordpress ?

Perkara wajib bila kau nak guna self hosting adalah pening pala sebab tak taw apa .DIJAMIN . Tapi masa memula ko join blogspot ada terus jadi pandai ? Blur gak kan ?

Kes tak dapat masuk blogger.com adalah perkara biasa jer . Walaupun kita guna self hosting server pun selalu down .

Kalau serius berblog , aku cadangkan self hosting wordpress .

urmmmm...sy mmg nak serius dalam berblog..tp kurang ilmu lagi..nak buat pilihan pun tragak2..bnyak kna belajar drpd senior mcm korg sume...trime ksih ats info menarik ni..:)

bce entri anda dan komen2x disini...

hurmm...byk blogger otai guna word press. Tapi ada jugak blogger popolar yg still guna blogspot. contoh cam cik epal. Berjaya dia..sampai sekrang, siap masuk top ranking dalam malaysia lagi. By da way..semua terpulang pada kita =)

tak faham. and taknak tukar jugak~~

uermmm..buat ssuatu bnda xkire ape pn asalkan brsgguh2, brjya gk kn.....miss lyzeer, ni yg tmbh smngat nk brblog ni...:)hihi

kalau blogger ditutup, dia gak rugi, dia dapat banyak income kan owner dia,
macam Facebook la, buat mase sekarang ni memang FB mustahil nak tutup,
tak bolehlah Mark Zuckerberg nak cari makan,
employees dia pun bukan seorang, kan?
Huhu

hihi, betul jgk tu kn...jadi tak payah nak fikir pnjang2 la..usahakan ape yang ada...thanks:)

hahaha..isu ni feymes gak...erm..mana2 pun ok..cuma kalo tukar ke mywordpress nmpk professional dan kalo pasang iklan pun duit masyuk..orng ckp la..adam pun nk guna mywpress nnti..sng kalo guna host sendiri..

pendapat penulis tidak selalunya kekal ; ben ashaari ^^

urmmmmm...btol gk lau untuk jgka mse pnjang....

Guna blogspot pon ok ja.. tak da hal la.. kalau guna wordpress self hosting ni, ada jga prob nya.. cpu limit, suspended.. kalau nak guna blogspot, guna domain.com, kalau kena delete or remove, domain kita tetap org kenal.. bila dh kena remove, just buat blog baru then gantikan balik dgn domain lama..

cth : tz-mlt.blogspot.com
jadikan: tz-mlt.com

kalau domain .blogspot.com kena remove, kita dh xbley nk daftar lg gna nma yg sma, that mean kena mula dari mula balik.. lagi teruk.

kalau dah domain .com, bila kena remove, tz-mlt.com tetap org kenal an? dan domain tu milik kita.. so, nama n alamat tu tetap kekal.. n rajin2 lah backup, bila kena remove, back up ada an ^_^

just pandangan, hope kalau salah, perbetulkan...

fuh comel...xpenah plk terfikir cmni..info yg sgt bagus...trime ksih la tlong ingtkan awal2..klau trjadi ape, backup dah ada kn...alhamdulillah, dapat ilmu baru...mmg sgt2 berguna..blh dbuat pnduan blogger2 lain..thanks ye.:)

Saya suka blogspot karena mudaj dioperasikan..., namun saya juga ingin belajar WP untuk menambah pengetahuan.. :) Peace

sy pn brniat gk nak bljar wordpress, klau pndai seo lagi best...skjap je traffic tinggi..:)

footerwidget2

footerwidget1

footerwidget4

Awan Putih - Punk Rock Jalanan .mp3
Found at bee mp3 search engine

footerwidget3

Kit Mudah Menjana Pendapatan Pantas!
?max-results=10">Content right'); document.write("?max-results="+numposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts\"><\/script>");
Powered by Blogger.