Monday, August 22, 2011

tingkatkan pengunjung ke blog kita

semalam, aku meronda2 selongkar dunia maya ni dengan niat nak dapatkan pengetahuan pasal selok belok kaki blog ni...satu demi satu website aku masuk dan aku  bace entry2 diorg dengan kusyuknya...dari situ baru aku sedar betapa kecilnya blogger macam aku ni dan betapa ceteknya ilmu aku dalam dalam dunia maya ni...macamana nak tingkatkan pengunjung ke blog kita?

selama ni aku cuma tahu cara senang nak tarik traffic dengan blogwalking...memang salah satu caranya dengan blogwalking dan cara itu kita akan dapat pembaca kebanyakan dari kalangan blogger mcm kita..yang perlu kita ambil tahu, btul ke diorang baca sbb suka dgn entry2 kita tulis atau sekadar nak berkawan dan amik ati kawan2 yang melawat blog die...tak jadi masalah sebab kita masing2 cari makan, dan benda2 mcm ni mmg sangat diperlukan dan boleh beri kita semangat berblog...tapi lebih semangat lagi jika kita mampu tarik lebih ramai pengunjung yang datang untuk dapatkan sumber yang bermanfaat "bagi dia" dan baca entry kita dengan seikhlasnya....

aku mengaku, aku buat blog ni pun nakkan ada hasilnya...bukan hanya tulis saje2 buang masa...malah bukan aku je, blh dikatakan mejoriti blogger nakkan usahanya membuahkan hasil dari pelbagai bentuk brgantung pada individu itu sendiri...cuma kita nak cari cara yang betul untuk capai semua tu..aku cuma nak sampaikan sekadar ape yang aku tahu...sedikit demi sedikit aku cuba belajar, tapi untuk sampai ke puncak bukannye senang, ia ambil masa yang lama...apa yang perlu, cubalah sampaikan sesuatu yang boleh beri manfaat, bukan hanya pada kita tapi untuk dikongsi bersama...jadi, smpaikan sesuatu yang bermanfaat dan teruskan blogwalking..:)

aku harap ape yang aku cuba nak sampaikan ni boleh beri manfaat... sape la sangat aku, hanya seorang blogger setahun jagung yang kuat berangan.:) ape yang salah, sila perbetulkan...aku trima ape je jenis cara pandangan dan pendapat korang sume...

Reactions:

17 comments:

bertegur sapa, bergurau senda adalah salah satu cara naikkan traffic jugak tau...ngeeee

betul tu...sesama blogger, cara tu blh naikkan traffic gk..:)

Informasi yang sangat menarik,..

Salam Ziarah

good ! semangat macam neh lhaa yang kite mahukan ! ayuh kita meriahkan dunia blogging . ! yeaahh !

urmmm, thanks.:)good luck smua..!

semoga blog kita bermanfaat untuk semua.. :-)

blogging mmg nak hasil. tapi kalau entry tak menarik macam mana nak tarik pengunjung kan? hehe :)

betol tu...sbnrnya byk g kna bljar..aku pn tngah pkir mcmne g care nk dpt smua tu...

beranah mesra dgn blogger lain :)

mcm2 cara ada...terpulang pasa masing2..ada yg bw,ping,tweet,fb.. ada yg x suka..so terpulang...

thanks for visit, ;) keep your faith! visit me back always ;) i have followed you

eR:Kit sedang hangat di pasaran. Jom tengok!

Salam kawan2,

Sini aku nak bagi tau produk terbaru keluaran IBCT. Sebelum ni ramai dah kenal IBCT ni dengan SAP. Sekarang ni diorang baru launch produk baru, 10x ganda lebih pantas, 3x ganda lebih hebat.

Mengapa? Sebab 100% dibangunkan oleh diorang, bukan program reseller, bukan MLM. Biar aku citer sket. Baca tau, kalo korang TERRRlambat join karang jangan salahkan aku pulak, awal2 aku bagi tau ni.

Produk ni terbahagi kepada 3 bahagian.

Bahagian pertama, laman replika (contoh: http://er.ibct.my/18 ). Teknologi SAP akan dapatkan 2 pembelian akses automatik untuk korang dalam tempoh maksima 30 hari.

Untuk 2 pembelian akses automatik pertama di bawah korang akan memberi korang RM55 setiap seorang. Jika 2 pembelian akses pertama tersebut bukan automatik tetapi berdaftar di bawah link korang, korang akan dapat lagi RM35 setiap seorang (total RM90), diikuti RM10 setiap bulan selagi pengguna itu aktif.

Setiap pendaftaran berikutnya daripada link korang pula akan memberi korang komisen pendaftaran RM35, diikuti juga komisen bulanan RM10 untuk setiap pengguna di bawah korang, setiap seorang.

Bahagian kedua adalah iklan di sebelah kanan laman berbentuk segiempat kecil (bersaiz 125x125 piksel). Korang akan dapat meletakkan iklan dengan bebas tanpa had, untuk mengiklan apa sahaja yang korang inginkan, tidak kira iklan itu milik korang atau orang lain.

Bahagian ketiga adalah khidmat pengiklanan. Korang boleh tawarkan khidmat pengiklanan di laman replika korang kepada sesiapa sahaja yang korang inginkan, dengan harga yang korang sendiri tentukan, dengan dibayar terus ke akaun bank korang tanpa melalui kami. Korang bebas meletakkan maklumat bank korang tanpa had.

Selain 3 bahagian utama ini, korang akan dapat had pengeluaran tunai bebas dan pantas. Setiap hasil komisen daripada pembelian akses eR:Kit adalah hak korang. Tidak kira berapa ribu pun pendapatan korang dari laman replika tersebut, diorang hanya caj RM30 sahaja setiap 30 hari, itu pun jika korang aktif. Jika korang tak aktif, tiada sebarang caj dikenakan. Hebat tak?

Seperkara lagi ialah rangkaian. Dalam laman akses, korang akan diberi seorang mentor dan seorang partner. Korang bebas berhubung dengan mereka 100% tanpa campur tangan syarikat. Tujuannya, korang boleh mengatur strategi bersama mentor dan partner, untuk memantapkan lagi pendapatan korang. Korang juga bebas berhubung dengan orang di bawah korang, samada yang automatik atau pun yang korang daftarkan sendiri.

Itulah kehebatan teknologi terbaru dari IBCT. Layari http://er.ibct.my/18 untuk maklumat lanjut dan tempahan segera.

assalamualaikum...
nice info... insyaALLAH pas nie blh follow mne2 yg ptt...

* komen smbl tglkn jejak.. hehehe
(^_^)

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

footerwidget2

footerwidget1

footerwidget4

Awan Putih - Punk Rock Jalanan .mp3
Found at bee mp3 search engine

footerwidget3

Kit Mudah Menjana Pendapatan Pantas!
?max-results=10">Content right'); document.write("?max-results="+numposts+"&orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentposts\"><\/script>");
Powered by Blogger.